Tanker

Tanker

Gravko/Blog

Bloggen er en del af gravko.com

Kærlighedens og vredens veje

SetPosted by Majbrit Høyrup Tue, May 26, 2015 13:37:57
Strøtanker om Mad Max IV, Fury Road.
Dette er ikke en anmeldelse af filmen og der vil blive spoilet - se filmen før læsning af denne blogpost.
Filmen var så overdrevent blæret fantastisk, en demonstration af hvordan man bruger et visuelt medie til at fortælle med, en enkel historie med en dybsindig menneskelig pointe, at der ikke er nogen grund til at anmelde yderligere.Fury Road er en kinky film, kink på kink bliver hobet op: startende med Distressed Dude-kinket. Stakkels Mad Max i sin nye inkarnation af Tom Hardy bliver indfanget af magre, skjorteløse albinoer, (... herefter et nyt kink, ahem) får en metalmaske på (kinky) og brugt som kombineret kølerfigur (bondagekink) og bloddonor (blodkink, medicinfascination). Derefter bilræs-orgasmisk bilræs i monsterbiler som jeg aldrig har set det før! Maskiner! Som larmer! Og springer i luften! Steampunk-kink!

I starten af filmen er alle karakterer i en situation hvor de bliver berøvet det, de kunne give: Mad Max får stjålet sit blod, sin personlige sikkerhed, og er tvunget til at følges selvom han helst vi være alene, Nux er blevet indoktrineret til at ville øde sit liv væk, Furiosa arbejder for den forkerte sag, Haremspigerne er holdt fange og gjort gravide mod deres vilje.
I slutningen af filmen ...
Spoiler! Du er advaret! Spoiler! Se filmen først! Læs ikke videre!
I slutningen af filmen, ofrer Nux resterne af sit alligevel snart udrindende liv af kærlighed, ikke af fanatisme, Furiosa vender om og kæmper for forandring i stedet for at flygte, Max vælger at følges med dem han var tvunget til at følges med, og da det ikke er en romantisk kærlighedsfilm, forenes heltinde og sidekick fysisk med en meget øm medicinfetichistisk bloddonation (!) Max hvisker: "Im sorry" så kærligt, at det lige gibbede i mig med.
Tom Hardy er på en eller anden måde mere følsom og plaget end Mad Max's forrige inkarnation, Mel Gibson; hans ansigt er blødere, hans rolle mere afdæmpet. Men han er skønt og troværdigt fysisk, denne film taler kropssprog.Lidt googling afslører at ja, instruktøren George Miller, læste faktisk til læge før han blev instruktør.

...Mht til medicinfascination, så er der en tilsvarende scene i Aeon Flux (kødfilmudgaven) med modsat kønsfortegn hvor Aeon opererer en kugle ud, baggårdsstyle på sin bedste ven og fjende Trevor. Nu hvor jeg har fået blik for det ser jeg det allevegne - disse sublimerede kærlighedsscener.

  • Comments(2)//blog.gravko.com/#post76